Städer i Sydafrika

Det finns många städer att besöka i Sydafrika som vi rekommenderar att du planerar in på din resa. Allt ifrån storstäder till små byar som bjuder på charmig natur, vattenaktiviteter, ett brett djurliv, historiska och kulturella sevärdheter.

Bloemfontein

Namnet Bloemfontein från rosbuskar

Bloemfontein är Sydafrikas juridiska huvudstad och för den som gillar fantasy kanske känner till att det var här fantasyförfattaren J.R.R Tolkien föddes den 3 januari 1892.

Stadens namn kommer från att staden har tusentals planterade rosbuskar som skapar färgstarka alléer och trottoarer. Här kan du besöka naturreservatet Naval Hill och gillar du växter och blommor finns även det stora området Free State Botanical Gardens.

Andra värda platser att besöka är stadens konstgallerier och museum, National Womens Monument och stadshuset Bloemfontein City Hall.

Durban

Hamnområdet i Durban

En av de äldre städerna i Sydafrika är Durban med flera semesterattraktioner längs stranden. Här får du inte missa Sea World som är ett akvarium och delfinarium och Durban Waterfront med Natal Maritime Museum som visar upp fotografier och föremål från Durbans sjöfartshistoria.

För den som gillar att shoppa finns det stora köpcentret The Wheel med 140 butiker och 12 biografer. I stadens centrum finns vackert restaurerade byggnader och intressanta museer, kaféer och restauranger, Natural Science Museeum och Durban City Hall med en kupol som är 48 meter hög.

East London

Vindsurfing

I East London kan du besöka naturhistoriska museet och den legendariska racerbanan Prince George Circuit. En utmärkt plats att besöka även för den som gillar vindsurfing, hiking och äventyr.

Det finns också trevliga restauranger, hotell och ett bra shoppingutbud samtidigt som East London har en lite charmig bykänsla över sig.

Johannesburg

Johannesburg med statyn Nelson Mandela

Johannesburg är Sydafrikas största stad och misstas ofta för Sydafrikas huvudstad, i stället för den korrekta staden Pretoria.

Staden Johannesburg bjuder på mycket kultur med teaterscener, konstutställningar och många liveframträdanden av band. Det finns gott om hotell, vandrarhem, Bed and Breakfast, barer och caféer för den som vill stanna ett tag.

Kapstaden

Hamnen i Kapstaden

Sydafrikas näst största stad är Kapstaden. Här kan du uppleva afrikanska hantverk på de olika marknaderna, South African National Gallery, South African Cultural History Museum, South African Museum, Maybure Centre, kastellet med arkitektur och militärhistoria, Signal Hill med mera.

Pietersburg

Cheune Croc Farm med krokodiler

Pietersburg är centralt placerad i Sydafrika och erbjuder både historiska sevärdheter, naturreservat och mycket shopping med shoppingcentret The Savanna Center och Middle Center.

Här kan du också uppleva krokodilfarmen Cheune Croc Farm, Hugh Extons fotografiska museum och krigskyrkogården där både boer och engelsmän från Boerkriget ligger och vilar.

Pretoria

Pretoria

Huvudstaden Pretoria är värt att besöka för dess officiella institutioner, byggnader och monument. Här finns Union Buildnings, The Pretoria Forts, en sevärd katedral och ett fint nationalbibliotek.

Passa även på att besöka stadens stora utbud med internationella restauranger av hög klass.

Vanliga frågor och svar om städer i Sydafrika

Vilka städer är vackra att besöka i Sydafrika?

Staden Bloemfontein har tusentals planterade rosbuskar som skapar vackra vyer. Här finns också naturreservatet Naval Hill och Free State Botanical Gardens om man gillar växter och blommor.

Vilka städer i Sydafrika är bra för vattenaktiviteter?

I Durban ligger Sea World med akvarium och delfinarium och East London är en bra plats för vindsurfing.

Vilka städer ska man besöka i Sydafrika för att se historia och kultur?

Då är Pietersburg, Johannesburg och Kapstaden bra städer med många historiska sevärdheter.