Paketresor till Sydafrika

Boka en paketresa till Sydafrika där både flyg och hotell redan är paketerat åt dig! Att planera en resa kan annars vara ganska tidskrävande. Med paketresor är det enda du behöver tänka på är att packa väskan. Har du ett specifikt drömresemål eller vill du hinna med så mycket som möjligt med en kombinationsresa med flera destinationer? Du har alla möjligheter till den perfekta semesterresan som passar just dig.

Så fungerar paketresor

Att boka en paketresa är smidigt eftersom du samtidigt bokar både flyg och hotell i ett paket och i vissa fall även andra resetjänster. Det är enkelt och du slipper lägga tid på att själv både leta och boka hotell och flyg separat.

Trygghet med paketreselagen

En stor fördel med en paketresa är paketreselagen som inte gäller om du bokar flygbiljett och hotell var för sig. Genom att boka en paketresa kan du känna dig trygg då du skyddas mot ändringar som researrangören gör både före eller under resan. Du får bland annat extra säkerhet för om det blir ett betydande fel på paketresan efter din avresa. Då ligger det på arrangörens ansvar att ge någon form av ersättning, som exempelvis ett annat rum.

Resor till Sydafrika

Vacker natur i Sydafrika

Att resa till Sydafrika är ett minne för livet med många oförglömliga upplevelser. Du får uppleva storslagna naturupplevelser, ett spännande djurliv med vilda djur, vidsträckta vackra och vita stränder, världsberömda golfbanor, vingårdar, storstäder som Kapstaden och mycket annat.

Förutom vacker natur och att landet är rikt på kultur är klimatet skönt och behagligt med en jämn temperatur, människorna är vänliga, det är fantastisk gourmetmat och viner i världsklass och mycket bra service.

I södra Afrika finns något för alla, stora som små. Det finns gott om barnaktiviteter, sol och bad, spännande safari, ett pulserande nattliv och mycket mer.

Olika typer av paketresor

En paketresa till Sydafrika passar dig som vill ha en bekväm resa till landet där det mesta redan är fixat. Allt är paketerat av kunniga personer och du får ett färdigplanerat schema med aktiviteter. Resorna kan också följa olika teman som Kapstaden, golfresa, safari med mera.

Det finns ett flertal resebyråer som anordnar resor till Sydafrika som exempelvis Ving, TUI, Apollo, Sydafrikaresor och African Tours & Safaris. En fördel med paketresor är att det ofta finns med svensktalande guider som är med på hela resan och du träffar också andra reseintresserade personer.

Storslagna naturupplevelser i Sydafrika med utsikt över Kapstaden och Taffelberget

Sevärdheter och att göra i Sydafrika

Vingårdar

Vinproduktionen i landet är världsberömd och det är en upplevelse att besöka någon av de många vingårdarna i Sydafrika. Passa på att hyra en bil för att köra runt i det kända och vackra vindistriktet Garden Route. Besök även vindistriktet Stellenbosch där du kan smaka prisvärda viner av högsta kvalitet.

Golf

Testa på Sydafrikas topprankade golfbanor kring Kapstaden och Stellenbosch.

Natur och vilda djur

Elefanter och andra vilda djur

Här finns även gott om stränder och många möjligheter till naturupplevelser som naturreservatet Blyde River Canyon, Kaphalvön, Garden Route och Durbanstranden. Gillar man att vandra ska man besöka mäktiga Drakensbergen.

Här kan du också få se Afrikas vilda djur i Krugerparken. Att få se ”the Big Five” under en minnesvärd safari med elefanter, noshörningar, bufflar, lejon och leopard är en fantastisk upplevelse.

För den modige går det att dyka med vithajar och lite mildare äventyr kan man få av att åka på valsafari eller att simma med pingviner.

Karta över Sydafrika

Sydafrikas största städer, flygplatser och mest spännande sevärdheter finns markerade på kartan nedan.

Vanliga frågor och svar om paketresor till Sydafrika

Vad är en paketresa?

Det är en resa där två eller flera resetjänster kombineras i samma bokning. Oftast gäller det transport och övernattning som flyg och hotell i en paketresa men det kan även vara flera tjänster som inkluderas. Det kan vara att det ingår hyrbil, inträde till evenemang med mera.

När är det bäst att åka till Sydafrika?

Under perioden november till mars är det sommar i Sydafrika med temperaturer runt 25 grader. Allra soligast är det januari och februari men somrarna är generellt både varma och torra hela perioden.

Vilka resebolag erbjuder paketresor till Sydafrika?

Det finns flera stora resebolag som säljer paketresor till Sydafrika som Ving, TUI och Apollo. Sedan finns det också specialiserade researrangörer som Sydafrikaresor och African Tours & Safaris.