Sea World

Sea World är en fantastisk marin park som ligger i staden Durban. Här möter du hajar, delfiner, stingrockor och återskapade korallrev. En intressant upplevelse för hela familjen!

Sea World ligger I Durban vid Sydafrikas östkust. Det är en marin park av absoluta världskalss. Här finns bland annat världens femte största akvarium. Här finns också Dolphin World ett slags delfinstadium. Här simmar den världsberömde delfinen Gambit och hans kompisar. Delfinerna visar upp sin smidighet, styrka och intelligens rakt framför ögonen på dig.

Det finns också en lagun där du kan snorkla bland humrar, ålar och andra djur. Du har också möjlighet att mata dessa djur på egen hand. För den med starka nerver finns Dangers of the deep – här simmar hajar giftiga havsormar och andra odjur omkring. När det är matdags har du till och med möjlighet att vidröra en haj vid vattenytan!

Visste du att det finns afrikanska pingviner? Den afrikanska pingvinen är tyvärr en utrotningshotad art, men Sea World föder upp en koloni pingviner för att stärka artens fortlevnad. Det ger dig en unik möjlighet att bekanta dig med denna mycket sällsynta art. Staden Durban är ju berömd för sina många sköna stränder och Sea World har skapat en egen strand – Beach World, som ger dig med äventyrslusta valuta för pengarna. Här kan du vindsurfa, åka jet ski, spela beachvolley eller prova på att kitesurfa.

Här finns också Wet `n Wild World – ett slags äventyrsbad med massa olika pooler, vattenkanoner, rutschkanor och svampar som du kan flyta omkring på. Det finns separata pooler för barn och vuxna och hela familjen brukar utan problem kunna hålla sig sysselsatta i flera timmar här. Wet n Wild finns även i Sydamerika i Wet n Wild i Rio De Janeiro – Brasilien

Men Sea World är inte bara en nöjespark. Man vill även upplysa och utbilda om hur människans aktiviteter skadar det känsliga marina livet kring Sydafrikas kuster. På Sea World finns ett utbildningscenter och man bidrar också aktivit till en renare havsmiljö genom att pumpa ut saltvatten som i havet som upptas,andvänds i akvarium och släpps sedan tillbaka till havet, renare än någonsin! Sea World finns även i Florida Miami – Florida Sea World

Inträdet till Sea World kostar 80 rand för en vuxen och 50 rand för ett barn upp till 15 år. Det är det sannerligen värt för parken har en mängd intressanta attraktioner och har någonting för alla! Uppdaterades: 2008-12-20.