Sea World

Sea World är en fantastisk marin park som ligger i staden Durban. Här möter du hajar, delfiner, stingrockor och återskapade korallrev. En intressant upplevelse för hela familjen!

Sea World ligger I Durban vid Sydafrikas östkust. Det är en marin park av absoluta världskalss. Här finns bland annat världens femte största akvarium.

Dolphin World

Dolphin World - delfinstadium med delfiner

Här finns också Dolphin World ett slags delfinstadium. Här simmar den världsberömde delfinen Gambit och hans kompisar. Delfinerna visar upp sin smidighet, styrka och intelligens rakt framför ögonen på dig.

Lagun

Det finns också en lagun där du kan snorkla bland humrar, ålar och andra djur. Du har också möjlighet att mata dessa djur på egen hand.

Dangers of the deep

För den med starka nerver finns Dangers of the deep – här simmar hajar giftiga havsormar och andra odjur omkring. När det är matdags har du till och med möjlighet att vidröra en haj vid vattenytan!

Afrikanska pingviner

Afrikanska pingviner

Visste du att det finns afrikanska pingviner? Den afrikanska pingvinen är tyvärr en utrotningshotad art, men Sea World föder upp en koloni pingviner för att stärka artens fortlevnad. Det ger dig en unik möjlighet att bekanta dig med denna mycket sällsynta art.

Beach World för äventyraren

Staden Durban är ju berömd för sina många sköna stränder och Sea World har skapat en egen strand – Beach World, som ger dig med äventyrslusta valuta för pengarna. Här kan du vindsurfa, åka jet ski, spela beachvolley eller prova på att kitesurfa.

Wet `n Wild World – äventyrsbad

Här finns också Wet `n Wild World – ett slags äventyrsbad med massa olika pooler, vattenkanoner, rutschkanor och svampar som du kan flyta omkring på. Det finns separata pooler för barn och vuxna och hela familjen brukar utan problem kunna hålla sig sysselsatta i flera timmar här. Wet n Wild finns även i Sydamerika i Wet n Wild i Rio De Janeiro – Brasilien

Man jobbar aktivt för en renare havsmiljö

Men Sea World är inte bara en nöjespark. Man vill även upplysa och utbilda om hur människans aktiviteter skadar det känsliga marina livet kring Sydafrikas kuster. På Sea World finns ett utbildningscenter och man bidrar också aktivt till en renare havsmiljö genom att pumpa ut saltvatten som i havet som används i akvarium och släpps sedan tillbaka till havet, renare än någonsin! Sea World finns även i Florida Miami – Florida Sea World

Sea World har något för alla

Inträdet till Sea World kostar 80 rand för en vuxen och 50 rand för ett barn upp till 15 år. Det är det sannerligen värt för parken har en mängd intressanta attraktioner och har någonting för alla!

Karta – uShaka Sea World

Vanliga frågor och svar om Sea World

Var ligger Sea World i Sydafrika?

Sea World ligger vid Sydafrikas östkust i staden Durban.

Vad kan man se för djur på Sea World?

På Sea World som är det femte största akvariet i världen går det att se hajar, delfiner, stingrockor, pingviner, havsormar, humrar, ålar och andra djur.

Vad finns det för aktiviteter på Sea World?

Här finns äventyrsbad med pooler, vattenkanoner och rutschkanor. Det går också att vindsurfa, åka jet ski, spela beachvolley och prova på att kitesurfa på Beach World.