East London

Charmigt, hjärtligt och avslappnat. East London är en plats där du gärna stannar några dagar extra. Besök naturhistoriska museet och kolla in legendariska racerbanan Prince George Circuit. East London är en charmig och ganska liten stad med en avslappnad atmosfär. Här finns fantastiska stränder och mycket goda förutsättningar för vindsurfing.

Vindsurfing

Staden East London – ”Buffalo City”

Staden är belägen på östkusten mellan Buffalo – Nahoon-floderna. Befolkningen uppgår till 400 000 invånare. De vänliga invånarna i East London kallar själva sin stad för ”Buffalo City”. Som en av Sydafrikas få hamnstäder har hamnen eller Port Rex som den även kallas, bidragit mycket till stadens välstånd. Klimatet är också mycket behagligt med varma vindar som drar in från den indiska oceanen.

Sevärdheter i East London

Kulturella sevärdheter

East London bjuder på en del kulturella sevärdheter. Bland annat finns ett underbart naturhistoriskt museum där du kan se det enda existerande dodo-ägget i hela världen. Det är inte riktigt Jurassic Park, men en häftig upplevelse i sig.

Hotell, shopping och restauranger

I staden finns endast ett fåtal hotell, men det finns många Bed and Breakfast och enklare motell. Servicen är ypperlig och hjärtlig. Priserna i East London är i allmänhet lägre än i storstäderna.

I East London hittar du alla faciliteter du kan tänka dig. Här finns bra hotell, ett helt ok shoppingutbud och trevliga restauranger – trots det så har staden fortfarande en lite charmig bykänsla över sig. Du kommer garanterat att trivas i East London.

Formel 1-banan Prince George Circuit

Formel 1

I East London ligger också Formel 1 –banan Prince George Circuit. Här kördes de fem första tävlingarna i Sydafrikas Grand Prix – en deltävling inom formel 1. Den legendariske Formel 1 –föraren Jim Clark vann här tre gånger mellan 1962 -1965. Numera var det ganska länge sedan Formel 1-cirkusen hade en tävling i Sydafrika, men det finns planer på att rusta upp Prince George Circuit och åter ge den status som Formel 1 –bana.

Hiking, äventyr och aktiviteter

Norr om East London ligger små fridfulla kustbyar om du fortsätter vidare norrut så kommer du till det fantastiska wild coast – ett område som gjort för hiking och äventyr. Här kan du köra hästkärra, paddla i forsarna eller vindsurfa på indiska oceanens mäktiga vågor. Det bästa med det här vilda området är det ännu inte är särskilt exploaterat och det bor knappast några människor alls här.

Vanliga frågor och svar om East London

Vad kan man göra i East London?

Förutom fantastiska stränder för vindsurfing, sol och bad kan man besöka den legendariska racerbanan Prince George Circuit och det naturhistoriska museet. Här finns också trevliga restauranger och ett bra shoppingutbud.

Var ligger Formel 1-banan Prince George Circuit?

Banan ligger i East London, Sydafrika, och här vann den legendariske Formel 1–föraren Jim Clark tre gånger mellan 1962-1965.

Finns det mycket turister i East London?

Här finns inte så mycket turister och det finns ett fåtal hotell, men många Bed and Breakfast och enklare motell för den som vill besöka staden längre än för en dagstur.