George

Staden George i Sydafrika ligger vackert vid kusten och den populära sträckan Garden Route. Garden Route sträcker sig 300 km längs landets södra kustremsa med vacker och grön natur. Det här är en populär sträcka för roadtrips och George är en utmärkt stad att stanna i under resan för att uppleva stränderna, naturen och de många golfbanorna. 

Detta får du inte missa i George

 1. Ett måste: Guidad Segwaytur längs Sydafrikas Garden Route
 2. Bäst boende: Premier Express Inn George
 3. Bra att veta: George är den största staden längs Sydafrikas Garden Route

Våra bästa tips för George

Guidad Segwaytur längs Sydafrikas Garden Route

Garden Route i Sydafrika bjuder på vacker natur och vildmark. Man kan ta en hel vecka åt att åka och vandra längs leden för att få se och uppleva alla platser. Om man vill komprimera upplevelsen rekommenderar vi en entimmes tur på en Segway tillsammans med en kunnig guide. Då får man komma riktigt nära Sydafrikas natur samtidigt som man får prova på att manövrera en Segway över spännande hinder. 

Här kan du boka en Segwaytur längs garden Route. Guiden pratar engelska och turen varar under 55 minuter. 

Simma med sälar

Mindre än en mil från George hittar vi Plettenberg Bay, en vacker strand med fantastiskt djurliv. Om man bokar den här båtturen får man resa ut till Robbergs naturreservat där Sydafrikas sälar hittas. Tilsammmans med en guide får man simma med de vänliga sälarna och komma riktigt nära djurlivet.

Här kan du boka en båtresa och simtur med sälar. Hela upplevelsen tar ungefär 1,5 timmar. 

Bäst boende i George

George är en stad med stor fokus på turism och besökare. Här finns många hotell, Bed & Breakfasts, stugor och andra typer av boenden. Vill man bo riktigt bekvämt i George rekommenderar vi Premier Express Inn George. Detta hotell ligger i centrala George, har egen restaurang, bar och ett gym. Vill du se bilder? Klicka dig vidare via länkarna nedan för bilder, mer information och recensioner av tidigare besökare. 

Hotell i George

Här hittar du en lista på alla hotell i George.

Att semestra i George

I George hittas några av Sydafrikas bästa golfbanor, vacker natur, stränder perfekta för bad och vattenaktiviteter, vandringsleder och berg, museum och kulturupplevelser, och såklart den världskända Garden Route. 

Detta är en stad som brinner för turismen, men som på senare år även lockat många lokalbor. Staden ligger i Västra Kapprovinsen och är även densammes huvudstad. Det är den största staden längs Garden Route vilket gör den till ett populärt turistmål för många vandare och äventyrslystna. 

Sevärdheter i George 

George är på många sätt ett turistparadis med en stor bredd på sina upplevelser. Hit reser människor från hela världen – och från andra delar av Sydafrika, för att uppleva den unika staden. 

Garden Route

Reser man till George vill man inte missa Garden Route, ibland kallat Trädgårdsvägen på svenska. Detta är en av Sydafrikas mest populära turistattraktioner. Rutten sträcker sig längs Sydafrikas södra kust och är hela 300 kilometer lång. Längs rutten finns många vackra vandringsleder och man får möta en grönska som man inte är van vid i Sydafrika. Det säregna klimatet längs Garden Route gör att träden och växtligheten är grön – och en del av Sydafrikas urskog hittas här. 

Platser att besöka längs Garden Router:

 • Plettenberg Bay – Kilometerlånga stränder som bara kan beskrivas som ett badparadis. Har man tur får man se Sydafrikas vackra delfiner leka längs strandkanten.
 • Tsitsikamma National Park – I denna park finns många vackra vandringsleder och bron Bloukrans, en populär bro om man är modig nog att hoppa bungyjump. 
 • Knysna – En vacker kuststad världsberömd för sina ostron.

Golf

Sydafrika är ett populärt land för golfresor – och George en särskilt populär golfort. Här finns några av landets vackraste banor.

Nedan har vi listat fem av våra favoriter.

Golfbanor i George

 • Fancourt – Fancourt är en golfresort i George mitt i vackra Garden Route. Här kan man kombinera vackert boende med häpnandsväckande och prisvinnande golfbanor. Det finns tre olika banor: Montagu, Outeniqua och The Links. The Lins är rankad som Sydafrikas andra bästa golfbana och Montagu är rankad som Sydafrikas femte bästa golfbana. Det här är alltså golfbanor i världsklass.
 • George – George Golf Club ligger vid Outeniquabergen i hjärtat av Garden Route. Banan är omringad av vackra berg och platåer. 
 • Pinnacle Point – Med utsikt över Indiska oceanen hittar vi Pinnacle Point Golf Course. Banan har blivit nominerad till Sydafrikas bästa golfbana 2018 och 2019, och vann titeln 206 och 2017.
 • Simola – Simola Golf och Country Estate är en av de mest välbesöka golfklubbarna i landet. Här har golflegenden Jack Nicklaus varit med och designat banan. 
 • Knysna – Vid Knysna hittar vi denna vackra golfbana med utsikt över vattnet och den vackra naturen. Banan har 18 hål med många långa par 5-hål. 

Läs mer om att spela golf i Sydafrika här.

Georgemuseet

Ett måste när man besöker George är stadens museum. Här får man ta del av Georges historia med särskilt fokus på stadens timberindustri och konst. Staden grundades nämligen med timberindustrin i åtanke. Under 1600-talet var timber och trä en stor industri i området, och materialet användes för att bygga stadens hus och byggnader. 

I museet hittar man allt från gamla dokument, fotografier, böcker och tidningar från Georges spännande historia.  

Red Berry Farm

För familjer är Red Berry Farm i George ett måste. Här får man plocka jordgubbar helt själv i det vackra landskapet. Förutom jordgubbsplockning så finns här en vacker och välskött labyrint med en stor jordgubbe av gröna häckar när man kommer in i labyrintens mitt – en perfekt utflykt för hela familjen.

Karta över George 

Vanliga frågor och svar om George 

Vad kan man göra i George i Sydafrika?

Garden Route, ständerna, golfbanorna och stadens museum är populära turistattraktioner i George. I staden finns även en populär jordgubbsodling där man får plocka sina egna jordgubbar. 

Finns det stränder i George? 

Ja, George ligger vid kusten och har många vackra stränder att erbjuda. Santos Beach är en perfekt strand för familjer och Buffalo Bay är en perfekt strand för surfing och andra vattenaktiviteter. 

Vilka golfbanor ska man besöka i George?

Vi rekommenderar verkligen Fancourt om man vill spela golf i George. På detta golfresort finns några av Sydafrikas allra bästa banor – Fancourt The Links och Fancourt Montagu. Läs mer om golf i Sydafrika här.