Kryssningar till Sydafrika

Att åka på kryssning till Sydafrika är en reseupplevelse som är helt fantastisk. Det är få destinationer som är lika unika och exotiska som till den sydligaste delen av Afrika. Du får se en fantastisk natur, vackra stränder, se mängder med spännande resmål och göra spännande hamnstopp i exotiska hamnar.

Att åka på kryssning till Sydafrika

Att åka på kryssning till Sydafrika

En kryssning till Sydafrika är en enastående möjlighet att uppleva detta spännande och fantastiska land som bjuder på många upplevelser för livet.

Det finns gott om kryssningar av olika typer i Sydafrika och utbudet är som störst under vinterhalvåret. Klimatet är som mest behagligt under höst- och vintermånaderna.

Många kryssningar är mellan fyra till sju dagar men det finns även längre och så korta som 2 nätter. Det går kryssningar längs med Afrikas västkust och i Sydafrika. Vanliga avreseorter för kryssningar är Kapstaden, Durban, Kairo och Dubai men många turer börjar också från södra Europa.

Hamnar under kryssningen

Med bland annat MSC Cruises kan man åka på kryssning med 2-15 nätter ombord från Kapstaden eller Durban ut till havs och tillbaka igen. För turen med endast två nätter besöker man inte några andra hamnar men med fler nätter blir det fler stopp på vägen.

Exempel på populära hamnstopp under kryssningen är:

 • Kapstaden
 • Walvis Bay
 • Port Elizabeth
 • Durban
 • Maputo
 • Richards Bay
 • Mossel Bay
kryssning

Avresehamnen Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad och ligger i södra delen av Sydafrika, med kusten ut mot Atlanten, bara 50 km från Godahoppsudden. Det är en gammal brittisk och holländsk koloni, och detta märks på både byggnadsstil och kultur.

Sevärdheter i Kapstaden

 • Det går att åka en kabelbana uppför Table Mountain och i Table Mountain National Park man kan njuta av en fantastisk natur. För äventyrliga personer kan man välja att fira sig 112 meter nerför berget.
 • Godahoppsudden som är Afrikas sydligaste punkt där Indiska oceanen och Atlanten möts, erbjuder en vacker natur.
 • Vid Boulders Beach kan man se den världskända pingvinkolonin.
 • Besök också Noordhoek Farm Village som bara ligger 30 minuter från centrala Kapstaden. Här finns vackra sandstränder, butiker, restauranger av toppklass och mycket annat.

Avresehamnen Durban

Den tredje största staden i Sydafrika är Durban och ligger i östra Sydafrika. Staden är känd för sin mycket stora hamn och vita vackra sandstränder.

Sevärdheter i Durban

 • Vid besök i Durban har du möjlighet att se tropiska havsdjur, som delfiner, pingviner och hajar på Shaka Marine World.
 • I Botanical Gardens kan man slappna av och titta på all vacker grönska och sitta och fika på ett av caféerna.
 • Här finns också ett enormt sportstadium, Moses Mabidha Stadium. Utanpå byggnaden kan du åka en SkyCar för att se den fantastiska utsikten över Durban.

Upplev ett vackert land med mycket sevärdheter och aktiviteter

Sydafrika är ett vackert land med fin natur

I södra Afrika bjuder naturen på en vild och frodig natur med ett hisnande landskap. Här finns vulkaner, laguner, vackra vita stränder och öken. En storslagen och mångfacetterad kontinent med de södra delarna vid Indiska oceanen och Atlanten. Sydafrika bjuder också på ett spännande djurliv och en rik kultur. Kombinera en härlig kryssning längs kusten med sevärdheter och aktiviteter i land.

Vilda djur och safari

Kombinera kryssningen med att åka på safari och se vilda djur. Här finns en fantastisk natur och spännande nationalparker med djur där man kan se The Big Five. Det finns även vilda djur i havet som vithajar som man kan dyka med.

Fantastiska vindistrikt

Sydafrika är världskänt för sin vinproduktion så vad passar inte bättre än att uppleva alla fantastiska vindistrikt!

Golf

Sydafrika är världskänt för sina golfbanor så passa på att testa en av de topprankade banorna kring exempelvis Kapstaden och Stellenbosch.

Storstäder och pulserande nattliv

Upplev Kapstaden och andra stora städer för att njuta av trevliga restauranger, shopping och ett aktivt nattliv.

Karta över hamnstäder i Sydafrika med omnejd

I kartan nedan finns Sydafrikas populäraste hamnstäder markerade.

Vanliga frågor och svar om kryssningar till Sydafrika

När är det bäst tid på året att åka på kryssning till Sydafrika?

Under hela det svenska vinterhalvåret kan det passa bra med en kryssning. Främst är det höst- och vintermånaderna som är mest behagliga för en resa till Sydafrika.

Hur långa är kryssningarna till Sydafrika?

Du kan välja allt från 2-15 nätter men vanligast är mellan 4-7 dagar. Ju fler nätter desto dyrare resa men du får se allt fler spännande hamnar, uppleva mer på land och se fler sevärdheter både till land och från en havsutsikt.

Vilka avresehamnar i Sydafrika är bäst för en kryssning?

Vanligast är att man reser från Kapstaden eller Durban. Vi har skrivit mer om dessa städer så att du kan välja vilken som känna mest intressant för din resa.