Charter Sydafrika

En charterresa till Sydafrika är ett minne för livet med storslagna naturupplevelser av kritvita stränder, mäktiga gröna berg, savann med vilda djur och frodiga vingårdar. Välj bland sol och bad, vinprovning, vandring, golf och safari eller kombinera allting för en fullspäckad semester med en maxad upplevelse.

Om resmålet

Sydafrika är ett spännande land och ett variationsrikt resmål. Vill man ta sig runt är bil det bästa sättet.

Det är ett kulturrikt land och det finns så mycket som 11 officiella språk. Det är samma tidszon som Sverige men årstiderna är tvärtom med sommar i Sydafrika under den svenska vintern.

Att åka på charterresa till Sydafrika

Charter till Sydafrika

Att boka en charterresa till Sydafrika ger en unik upplevelse med stor mångfald. Här finns en fantastisk natur, vackra stränder och även storstäder. Det är ett land där du kan hitta det mesta om du vill på äventyr, se djurliv, få fantastiska matupplevelser eller bara söker avkoppling på hotell med hög standard.

En resa hit bjuder också på skönt klimat, vänliga människor och bra service.

Besök Sydafrikas storstäder

För den som vill uppleva storstadslivet i Sydafrika kan vi rekommendera Johannesburg som resmål. Här finns gott om restauranger, caféer och butiker för den som gillar att shoppa. Missa inte stadens lyxiga kasino när du ändå är här!

Fem mil norr om Johannesburg ligger huvudstaden Pretoria. Staden bjuder på vackra parker, museum och sevärdheter som Pretoria Forts, Freedom Park och Kruger House.

Kapstaden och Taffelberget

Vid Atlanten ligger Kapstaden som är Sydafrikas andra största stad. Staden är tätbyggd, men har en fin botanisk trädgård och en riktigt storslagen utsikt med vacker natur och har platåberget Taffelberget precis intill. Här kan man även ta ett besök ut till Robben Island, fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad.

Sevärdheter i Sydafrika

Det finns gott om sevärda platser både vad gäller naturupplevelser, historia och kultur. Exempel på sevärdheter är Garden Route, Durbanstranden, Kaphalvön och fängelseön Robben Island.

I Kruger nationalpark ligger Blyde River Canyon som är världens tredje största ravin med ett djup på 800 meter. Detta är också ett populärt vandringsområde.

Godahoppsudden, som är Afrikas sydligaste spets och själva mötespunkten för Atlanten och Indiska Oceanen, är också väl värt ett besök. Här finns vackra vandringsleder och ett hisnande landskap med klippor som stupar ner i havet.

Maten i Sydafrika

Den sydafrikanska maten utgår mycket från lokala råvaror som grönsaker, frukt och kött. Typisk afrikans mat innehåller struts, krokodilstek,  impala, färsk fisk och skaldjur. Barbecue (Braai) är mycket vanligt i Sydafrika. Det finns också restauranger med europeiska rätter för den som föredrar det.

Eftersom Sydafrika är känt för sina viner ska man passa på att beställa in inhemska viner på restaurangerna.

Besök vingårdar och se landets världsberömda vinproduktion

Besök Sydafrikas vingårdar

Passa på att besöka någon av de många vingårdarna i Sydafrika. Bland annat kan man göra en roadtrip inom vindistriktet Stellenbosch där man kan smaka prisvärda viner av högsta kvalitet.

Golf

På resan kan du passa på att spela golf på topprankade golfbanor kring Kapstaden och Stellenbosch.

Det vilda djurlivet och safari

Sydafrika bjuder på ett unikt djurliv både på land och till havs. Många turister vill gärna åka på safari för att se ”The Big Five”. Krugerparken är ett populärt område för safari men i landet finns det även valsafari och för den våghalsiga går det att dyka med vithajar.

Surfing

Området kring Kapstaden bjuder stora möjligheter till surfing som vågsurfing, vindsurfing och kitesurfing.

Karta över Sydafrika

Hitta Sydafrikas största städer, mest spännande sevärdheter och flygplatser i den interaktiva kartan nedan.

Vanliga frågor och svar om charter till Sydafrika

Vad kan man uppleva i Sydafrika på charter?

Här finns massor att uppleva som storslagna naturupplevelser med mäktiga gröna berg, kritvita stränder, savann med vilda djur. Här finns även vingårdar, golfbanor av högsta klass, safari och mycket annat.

Är hotellen i Sydafrika bra?

Ja, här finns flera hotell med hög standard och bra service. Människorna är mycket vänliga och hjälpsamma.

Finns det charterresor till Sydafrika till både storstäder och sol och bad?

Ja, här finns en stor variation med flera storstäder att besöka som Johannesburg, Pretoria och Kapstaden. Längs kusten finns det också gott om möjligheter för sol och bad på vackra vita stränder.