Golf i Sydafrika

Sydafrika är ett underbart land att spela golf i; förstklassiga banor, superbt klimat och underbara miljöer är vad som väntar dig!

Golfbanor i hög klass

Spela golf

Allt fler upptäcker de fina möjligheterna till golfspel i Sydafrika. Banorna håller mycket hög klass och ligger dessutom ofta i natursköna områden. Golfen är av tradition mycket stark i Sydafrika och har fostrat spelare som Ernie Elles, Gary Player och Tim Clark. Ett måste för att få fram så många golfspelare på yppersta elitnivå är naturligtvis att man har tillgång till många och välskötta golfbanor, och det finns det en uppsjö av i Sydafrika! Jämt fördelat över hela landet finns dessa förstklassiga banor. Mest känd i sammanhanget är kanske KwaZulu-Natal som är något av golfens kejsareland.

Regionen bjuder på enastående mångfald inom golf: banor finns längs den vackra kusten, men även på höjderna mot Drakensbergen. I provinsen ligger den fantastiska banan Zimbali, som är designad av den av Tom Weiskopf, tidigare sydafrikansk golfmästare. Banan passar spelare med alla slags handikapp. Den är full av höjdskillnader, träd, växtlighet och våtmarker.

En mycket utmanande och spännande bana som du hittar norr om Durban. Andra nämnvärda banor i provinsen är Wild Coast och Champagne Sports Resort. Den förstnämnda ligger två timmar söder om Durban och är belägen högt ovanför havet. Du spelar med en vidunderlig utsikt mot havets horisont. Champagne Sports Resort är en av Sydafrikas modernaste banor och den är belägen i centrala Drakensburg.

Bäst golfbanor

KwaZulu-Natal i all ära, men frågan är om inte Fancourt är ännu ett strå vassare! Fancourt ligger öster om Kapstaden och består av fem olika banor. Tre av dem har belönats med högsta betyg, fem stjärnor, av den ansedda tidskriften South Africa Golf Digest. Den förnämsta banan är Fancourt Montagu, en nyskapande bana med en fantastisk layout.

Bästa golfbanorna

The Links at Fancourt är en annan högklassik bana; av många ansedd som den svåraste golfbanan i hela Sydafrika. Även värd att nämna är Fancourt Outeniqua, uppkallad efter de berg som avskiljer Indiska oceanens kust ifrån det mer karga inlandet. Banan lämpar sig för alla typer av spelare och är sällsynt välskött. På Fancourt finns många olika bomöjligheter med utmärkt komfort. Om du vill så kan du skriva in dig på Fancourts golfakademi och få förstklassig träning; med största säkerhet kommer du att sänka ditt handikapp snabbt!

Ett annat utmärkt område för golf är Västra Kapprovinsen där du spela året om. I västra Kap ligger bland annat banan Estate, som är designad av den berömde banarkitekten Peter Matkovitch. Banan är belägen en timme från centrala Kapstaden och smälter in vackert i landskapet. Här finns också Erinvale GC som är designad av Gary Parker. Banan har stigande rykte och är populär både bland amatörer och proffs. Här hålls den årliga turneringen SAA Open, där den kommande generationen Sydafrikanska golfspelare visar upp sig.

Golfresor till Sydafrika

Det finns idag ett flertal svenska arrangörer av golfresor till Sydafrika. Ofta kan du kombinera golfspelande med safariresor och vinprovningar. Ett par arrangörer värda att kika på är www.sydafrikagolf.se och www.intoafrica.se

Karta över golfbanor i Sydafrika

Hitta till de bästa golfbanorna i Sydafrika med hjälp av kartan nedan. 

Vanliga frågor och svar om golf i Sydafrika

Finns det bra golfbanor i Sydafrika?

Ja, här finns förstklassiga banor i natursköna områden och landet har en hel del världskända golfbanor och golfspelare på elitnivå.

Var ligger de bästa golfbanorna i Sydafrika?

De bästa finns i Fancourt där man kan spela på hela fem riktigt bra banor av hög klass.

Finns det några svenska arrangörer som anordnar golfresor?

Både sydafrikagolf.se och intoafrica.se ordnar golfresor till Sydafrika och det brukar även gå att kombinera resan med både vinprovning och safari.