Wild coast

Wild Coast ligger i provinsen East Cape i sydöstra Sydafrika. Området stäcker sig från East London i söder och 50 mil norrut till. Wild Coast är, precis som namnet antyder, en otämjd kustlinje med vilda floder, vackra laguner och bergig terräng. Det är ett till stora delar orört område som lämpar sig mycket väl för friluftsliv.

Vägar och terräng i Wild coast

De flesta vägar i Wildcoast är av grus och byarna saknar nästan helt moderna bekvämligheter. Tiden tycks helt enkelt ha stått stilla här.

Terrängen är mycket spännande till sin karaktär med djupa raviner och breda laguner. Här finns djupa kustskogar och ett mycket rikt djurliv. Det finns möjlighet att utforska området helt själv eller lite mer organiserat med guide.

Oavsett vad du väljer så väntar ett fantastiskt vildmarksområde på dig. Sannolikt är detta olikt allt annat du har upplevt. Du kan förvänta dig vilda platser, romantiska stränder och avskilda platser i magiska miljöer.

Dykning och surfing

Havet utanför Wild Coast lämpar sig mycket väl för både dykning och surfing.

Dykare

Undervattensvärlden bjuder på en färggrann och ofördärvad miljö som är helt otrolig. Även för sportfiskaren så är Wild Coast ett eldorado. I vattnen omkring Wild Coast simmar det omkring 800 arter. Så gott som hela kuststräckan bjuder på ett fantastiskt fiske.

Aktiviteter i Wild coast

Om du inte är lockad av sportfiske, dykning eller surfing så kan du istället ägna dig åt fågelskådning, golf, snäckletning eller bara ligga och sola på någon av de många underbara stränderna.

Kei Mouth

Du kan också göra ett besök i någon av de trevliga byarna som ligger längs kusten. Du hittar Kei Mouth och den angränsande byn Morgan´s Bay omedelbart norr om East London. Här kan du få ett schysst boende till riktigt bra pris. Kring byarna finner du vidsträckta stränder och utsökt sportfiske, både vid kusten och vid Great Kei Rivers mynning.

En annan attraktion är den finns 18 –håls golfbana som ligger i Kei Mouth. Du spelar med havet alldeles i närheten och en runda är med svenska mått mätt mycket prisvärd.

Mazeppa Bay

Mazeppa Bay är en annan pittoresk by som ligger i närheten av Kei River. Här finns också ett fantastiskt fiske och byn har en väldigt lugn och trevlig atmosfär. Här ligger också den makalösa stranden First Beach, som tillhör kusten allra finaste. Du når stranden genom att ta en promenad på en charmig gammal hängbro från byn Mazeppa.

Coffee Bay och Hole in the Wall

Coffe Bay och Hole in the Wall

Charmig är även byn Coffe Bay i sin enkelhet. Här finns inte mer än några hyddor, en affär och två hotell.

Ett måste när du stannar till i Coffee Bay är ett besök till det geologiska undret Hole in the Wall. Vid strandkanten finns en stor fristående klippa som drabbats hårt av vinderosion och på ett underligt sätt har det uppstått ett stort hål mitt i klippan.

Port St Johns

Vid floden Umzimvubus mynning ligger Port St Johns, en liten by som nästan helt är omsluten av subtropisk regnskog. Här finns också ett mycket gott fiske, men vad viktigare är så är detta en by i vilket det finns vanliga mattaffärer, vilket annars är ovanligt längs Wild Coast.

Karta över Wild Coast

Vanliga frågor och svar om Wild coast

Var ligger Wild coast?

Det ligger i sydöstra Sydafrika i provinsen East Cape och sträcker sig från East London i söder och 50 mil norrut.

Vad kan man se i Wild coast?

Det är ett perfekt resmål för friluftsliv och vacker natur med dess kustlinje, vackra laguner, vilda floder, djupa raviner, bergig terräng, skog och ett rikt djurliv. Vid byn Coffe Bay kan man se det geologiska undret Hole in the Wall vid strandkanten,

Vad kan man göra i Wild coast?

Området lämpar sig utmärkt för dykning, surfing, sportfiske, fågelskådning, golf, sol och bad.