Shopping i Sydafrika

Sydafrika bjuder på riktigt bra shopping. Du kan hitta allt från exklusiva europeiska märkeskläder till afrikanskt hantverk. Allt till låga priser, men glöm ändå inte bort att pruta!

För den hängivne shoppingentusiasten så är Sydafrika inget mindre än ett paradis. Det finns allt från moderna, lyxiga shoppingcentrum till lokala små bymarknader.

Så prutar du på marknaden

På marknaderna ska man försöka pruta ner priset så mycket som möjligt. Försäljaren kommer att ge dig ett utgångpris om är långt över det han egentligen förväntar sig att sälja varan för. När du ger ett lägre bud så kommer han att se bekymrad och omedgörlig ut, men om du börjar gå så skyndar han sig att sänka priset. Ifall du får ner priset till ungefär hälften av utgångspriset så har du gjort en mycket bra affär!

Diamater & Guld

Sydafrika exporterar mycket guld och diamanter. Det innebär att du kan köpa bland annat designade guldsmycken till mycket förmånliga priser. Du kan också få dina smycken handgjorda efter önskemål innan du far hem. Diamanter är billigare i Sydafrika än någon annan stans på hela jordklotet, så ta tillfället i akt att gnistra lite!

Hantverk i Sydafrika

Det Sydafrikanska hantverket är en synnerligen vackert och välgjort. Du kan hitta läderarbeten, keramisk, lera och mycket annat som är handgjort i Sydafrika. Möbler, framförallt exklusiva handgjorda möbler tillverkade med inhemsk ädelträ är annat som du kan fynda i Sydafrika. Sydafrikas shoppingstad nummer ett är utan tvekan Kapstaden. Även om Kapstaden inte har några shoppinggator som Oxford Street eller Drottninggatan så finns här fabulösa shoppingmöjligheter. De bästa shoppingcentrumen är Canal Walk (största shoppingcentrumet på Södra halvklotet) och Waterfront. Varje år besöker mer än 20 miljoner människor Waterfront. Här hittar du både de internationella designbutikerna och inhemsk design. Du hittar allt mellan himmel och jord till riktigt bra priser. Servicen i de flesta shoppingcentrum och butiker är ypperlig och du kan förvänta dig hjälp med både förpackning och hemtransport av dina varor. Det finns också utomhusmarknader för dig som är intresserad av afrikansk konst, träsniderier eller tyger.

Vin är en annan vara du kan inhandla i Sydafrika till både mycket god kvalité och pris. Det finns gott om vingårdar runt bland annat Kapstaden där du kan köpa några flaskor kvalitetsvin och ta med dig hem. Priserna är synnerligen modesta!