Golfresor till Sydafrika

För golfintresserad livsnjutare är en golfresa till Sydafrika en unik möjlighet att kunna kombinera golf på några av världens bästa golfbanor tillsammans med vackra stränder, spännande gastronomi och safari. Att åka på resa till de sydligaste delarna av Afrika ger en golfupplevelse för livet.

Att spela golf i Sydafrika på din resa

Golfresor till Sydafrik

Att välja Sydafrika som golfdestination när det är dags att boka golfresan ger dig möjlighet till enastående golf i ett vackert och varierat land. Golfbanorna håller mycket hög standard och bjuder på golfupplevelser utöver det vanliga. Det blir en oförglömlig golfupplevelse med många imponerande golfanläggningar med fantastiska golfbanor.

Golfbanorna i Sydafrika

Banorna är anlagda i Sydafrikas vackra landskap med golfbanor vid kusten helt ut till kanten, vid foten av höga berg eller i anslutning till en vacker vingård. De mest spektakulära och hänförande golfbanorna finns runt Kapstaden och Western Cape.

Sydafrika har en lång golftradition och några av de bästa golfspelarna i världen kommer härifrån. Här hittar du också några av världens bästa golfbanor som bland annat Fancourt, Pinnacle Point och Leopard Creek. En hel del av banorna är dessutom utformade av världsberömda banarkitekter som Gary Player, Jack Nicklaus, Ronald Fream och Peter Matkovich, vilket gör landet till en intressant golfdestination.

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golfbanor

Är det svårt att välja bana och vart i Sydafrika du vill åka har vi här tips på de 10 topp bästa golfbanorna.

Golfresor i Sydafrika

Att åka på golfresa till Sydafrika är en unik upplevelse. Förutom golf bjuder landet på vackra stränder, spännande gastronomi, viner i världsklass och en rik historia. Varva golfen med intressanta kulturmöten, vackra vyer, vinprovningar och safari. Det finns även många möjligheter till shopping, fina restauranger och hotell i toppklass.

Landet erbjuder allt en golfare kan önska sig i form av upplevelser, med massor av golf, natur i högsta klass och kultur.

Kapstaden

Bo på ett trevligt hotell i Kapstaden och få nära till restauranger, stränder, fantastisk miljö och andra upplevelser och sevärdheter. Här finns speciella golfhotell med närhet till banor av hög standard och i närheten av Kapstaden finns många välkända golfbanor att besöka som erbjuder fina förutsättningar för golf.

Garden Route

Garden Route är ett bra alternativ om man både vill spela golf och se mer av landet. Med en hyrbil kan man göra en roadtrip och stanna till på några av de kända golfbanorna längs med vägen. Det här resmålet ger också möjligheter för safari, sol och bad och många andra aktiviteter.

Spela golf i Sydafrika

Kombinera golfresan med safari

När du ändå åker till Sydafrika kan det vara intressant att kombinera golfen med safari och uppleva Sydafrikas djurliv. Att få se ”The Big Five” med elefanter, lejon, leoparder, buffel och noshörningar i sina naturliga miljöer är något riktigt spännande.

Med safari i den populära Krugerparken har man också nära till förstklassiga golfbanor. Att kombinera safari och golf är en unik och exklusiv upplevelse.

Intressanta utflyktsmål, aktiviteter och sevärdheter

Sydafrika bjuder på så mycket mer än golf. Vill man passa på att göra några utflyktsmål och se några sevärdheter finns det gott om utflyktsmål kring Kapstaden. Här finns bland annat Taffelberget, Table Mountain, Godahoppsudden och Robben Island för den som är historiskt intresserad.

Karta över golfbanor i Sydafrika

I kartan nedan finns Sydafrikas bästa golfbanor markerade.

Vanliga frågor och svar om golfresor till Sydafrika

Vilken är den bästa golfbanan i Sydafrika?

Det finns många bra golfbanor men Fancourt The Links är den bästa i Sydafrika enligt tidskriften Golf Digest.

Är Sydafrika ett bra resmål för golf?

I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor och några av de bästa golfspelarna kommer härifrån. Så det är verkligen ett bra val som resmål och golfdestination.

Vad kan man göra mer på en golfresa i Sydafrika än att spela golf?

Här finns gott om möjligheter för sol och bad, god mat, besök på vingårdar, spännande natur, åka på safari och mycket mer.