Hyra bil i Sydafrika

Är du på resa i Sydafrika oavsett om det är i affärer eller för nöje kan det vara smidigt att hyra en bil i landet. Genom att boka en hyrbil får man mycket större möjligheter att se och uppleva så mycket som möjligt. Oavsett om man vill besöka städerna eller ge sig ut på en safaritur finns det gott om biluthyrningsplatser i Sydafrika där man kan hyra allt från små ekonomibilar till mer lyxigare modeller både för korttids- och långtidsuthyrning. För att få ett bra pris är det viktigt att använda en bokningssajt som till exempel Rentalcars.com och boka i god tid.

Vi rekommenderar att använda Rentalcars.com för att få det bästa priset på hyrbilen, det kan spara dig både pengar och huvudvärk.

Biluthyrningsföretag

Det finns ganska måna biluthyrningsföretag i Sydafrika, både många av de stora som Avis, Hertz, Europcar, Dollar och Thrifty men även mindre lokala företag. Det gör det enkelt att hitta en passande bilmodell efter behov bland ett stort utbud. Det går att hyra både en liten stadsanpassad bil, en rymlig SUV eller om man föredrar en lyxig sedan.

Då priserna skiljer sig åt rekommenderar vi att man använder en sökmotor för biluthyrning som tex Rentalcars.com som jämför priserna mellan alla biluthyrningsbolag. Där kan du också se omdöme på alla biluthyrare så att du kan välja någon som andra tycker är bra.

Biluthyrning i Sydafrika

Hyrbil i Sydafrika

Uthyrningsstationer finns utspridda över många ställen i Sydafrika men man hittar flest på flygplatserna och i städerna. Många vill gärna hämta sin hyrbil direkt på flygplatsen för att slippa krångla med taxi eller kollektivtrafik. Det finns också upphämtningsplatser i de tre största städerna Johannesburg, Durban och Kapstaden men det finns även i mindre städer. Det brukar ofta gå bra att hämta ut sin bil på en uthyrningsstation och sedan lämna hyrbilen på en annan station.

Viktigt att tänka på när du ska hyra bil

När man ska hyra bil i Sydafrika finns det en del saker att ha koll på:

 • Det är som minst 18 årsgräns för att få hyra bil i Sydafrika och man måste ha haft körkortet i minst ett år. Biluthyrningsföretag kan fritt välja en högre gräns.
 • Ta alltid med körkort, giltigt kreditkort och ytterligare en ID-handling som exempelvis pass när du vill hyra bil utomlands.
 • Läs igenom hyreskontraktet noga innan du signerar, för att ha koll på lokala avgifter, reserestriktioner, bränslepolicy och andra villkor.
 • Ha koll på lokala trafikregler.
 • Ha med kontanter och kreditkort för att kunna betala i betalningsbåsen på betalvägar.
 • Tänk på att ha bilfönsterna upphissade och dörrar låsta, speciellt i städerna vid trafikljus.

Trafikregler i Sydafrika

 • I Sydafrika är det vänstertrafik och man kör därmed bil på vänster sida.
 • Körkort är obligatoriskt att ha med sig när man kör bil.
 • Mobiltelefon får bara användas med headset eller handsfree.
 • Säkerhetsbälte är obligatoriskt att använda för både förare och passagerare.
 • Barn mellan 7-16 år måste använda ett korrekt anpassat säkerhetsbälte som passar dem, alternativ sättas fast i bilbarnstol i sin storlek.
 • Barn under 7 år får inte färdas i framsätet om det finns två eller fler sätesrader och måste placeras i bilbarnstol i sin storlek.