Resor till Sydafrika

Att åka på resa till Sydafrika är ett minne för livet! Här finns fantastiska stränder, ett fängslande djurliv och storslagna naturupplevelser i ett skönt klimat. Här finns mycket att se och besöka som vingårdar för att se landets kända vinproduktion, åka på safari i naturreservat, mycket kultur och historia och stor kontrast med allt från små byar till storstäder.

Det finns gott om resor till Sydafrika oavsett om du vill ordna eget boende själv med en flygresa eller hellre föredrar en paketresa. Passa på att åka på charter, en golfresa, safariresa eller varför inte en kryssning till härliga Sydafrika!

Resor till Sydafrika

Flygresor till Sydafrika

Till Sydafrika kan du flyga till tre flygplatser med internationell trafik och flygen landar då i Johannesburg, Kapstaden eller Durban. Ska du boka flygresa till Sydafrika finns det flera flygbolag att åka med som British Airways, KLM, South African Airways och Lufthansa.

Det går inga direkta reguljärflyg så det blir mellanlandning i exempelvis London, Frankfurt, Amsterdam, Istanbul eller Doha , vilket kan behövas eftersom själva flygresan tar 10 – 13 timmar. Med mellanlandningar får man räkna med 14 – 20 timmars resa och ibland mer.

Paketresor till Sydafrika

Att boka en paketresa till Sydafrika är smidigt då både flyg och hotell redan är paketerat åt dig! Det kan vara ganska skönt att slippa sitta och planera en resa. Det finns gott om olika paketresor att välja mellan med få eller många aktiviteter inbokade. Vissa resor har även tema och flera destinationer för att man ska hinna med så mycket som möjligt under vistelsen.

Det finns flera resebyråer som arrangerar resor till Sydafrika som exempelvis Ving, TUI, Apollo, Sydafrikaresor och African Tours & Safaris. Paketerade resor är ett utmärkt sätt att träffa andra likasinnade personer som är reseintresserade och ofta följer det med svensktalande guider på resan.

Golfresor till Sydafrika

Golfresor

Upplev några av några av världens bästa golfbanor med en golfresa till Sydafrika. Sydafrika har en lång golftradition med många kända namn inom elitgolf och golfbanor utformade av världsberömda banarkitekter. En unik möjlighet för golfintresserad livsnjutare som både vill spela golf, uppleva spännande gastronomi, vackra stränder och safari.

Att åka på resa till de sydligaste delarna av Afrika bjuder på golfupplevelser utöver det vanliga. Här finns många imponerande golfanläggningar anlagda i vackra landskap.

Kryssningar till Sydafrika

Att åka på kryssning till Sydafrika är en fantastisk reseupplevelse för livet med unika och exotiska destinationer i den sydligaste delen av Afrika. Här får man uppleva vackra stränder, fantastisk natur och besöka många spännande resmål.

Störst utbud av kryssningar finns det under vinterhalvåret när klimatet är som mest behagligt. Det går både kryssningar längs med Afrikas västkust och i Sydafrika. De vanligaste avreseorterna är Kapstaden, Durban, Kairo och Dubai men många turer börjar också från södra Europa. Många kryssningsturer är mellan 4-7 dagar men det finns även längre och så korta som 2 nätter.

Resor till Sydafrika safari

Safariresor till Sydafrika

Det finns många valmöjligheter vad gäller safariresor till Sydafrika. Landet har många naturreservat som är spännande för att få se både ”The Big Five” och andra vilda djur. Sydafrika är precis rätt ställe för en unik upplevelse av vildmarken och alla dess djur.

Det finns resor med safari i närheten av Kapstaden eller om man vill ta en roadtrip genom Garden Route. Krugerparken är det mest populära resmålet för safari men det finns många fler alternativ.

Charter Sydafrika

Åk på charterresa till Sydafrika för sol och bad på kritvita stränder, storslagna naturupplevelser, se vilda djur i deras rätta miljö och besök vingårdar som producerar världskända viner. Här kan man också uppleva storstadsliv, få fantastiska matupplevelser och koppla av på hotell med hög standard.

Att boka en charterresa till Sydafrika ger en unik upplevelse där du får uppleva fantastisk natur, ett skönt klimat, vänliga människor och bra service.

Kapstaden i Sydafrika

Karta över Sydafrika

Nedan hittar du en karta över Sydafrikas turistattraktioner, vackraste städer och andra sevärdheter.

Vanliga frågor och svar om resor till Sydafrika

Vilka typer av resor kan man åka till Sydafrika?

Man kan boka bara flygresa för att ordna eget boende eller färdiga paketresor med både flyg och hotell. Det finns charter, safariresor, golfresor och kryssningar så här finns alla typer av resor som kan vara intressanta.

Finns det charterresor till Sydafrika?

Ja, det finns charterresor både för sol och bad, storstadsliv och olika aktiviteter.

Vad kan man göra på resa i Sydafrika?

Här finns gott om naturupplevelser och vilda djur att se, sol och bad, vattenaktiviteter, golf, vingårdar att besöka och mycket sevärdheter för den som är kulturintresserad eller gillar historia.