Transport till Sydafrika

Sydafrika har tre flygplatser med internationell trafik – Johannesburg International (JSA), Cape Town International Airport och Durban International Airport. Vanligast är att reguljärflyg ifrån Europa landar i Johannesburg eller Kapstaden.
Från Sverige till Sydafrika går inga direkta reguljärflyg, men du kan åka med British Airways, KLM, South African Airways och Lufthansa. Mellanlandning sker i London med British Airways, i Frankfurt Am Main med Lufthansa och i Amsterdam med KLM. Eftersom flyresan är lång, 10 -13 timmar, så känns det skönt att gå ut sträcka på benen lite innan den långa flygresan till Sydafrika.

Flygpriserna varierar beroende på säsong, men billigaste flygresan får man om man bokar i långt i förväg. Högsäsongen infaller under december månad och då är det som allra dyrast att resa till Sydafrika, med en topp runt jul och nyår. Många svenskar har upptäckt den fina möjligheten att fira jul och nyår i i ett högsommarvarmt Sydafrika istället för ett grått och snöslaskigt Sverige. Billigast att flyga till Sydafrika brukar det vara under lågsäsongen augusti – september. Då är det senvinter i Sydafrika.
Prisexempel med olika flygbolag. (2008-11-15)
Destination Johannesburg
KLM: 5850 kr
British Airways: 6050 kr
South African Airways: 6175 kr

Som synes är priskillnaden mellan de olika bolagen tämligen liten, men det kan ändå löna sig att jämföra olika alternativ. På www.travelstart.se eller www.kelkoo.se kan du själv jämföra flygpriser till Sydafrika samt söka och boka din biljett. Det är mycket enkelt.

Sidan uppdaterades den 5 november 2008.Kommentera gärna denna sida